·天新网首页·加入收藏·设为首页·网站导航
数码笔记本手机摄像机相机MP3MP4GPS
硬件台式机网络服务器主板CPU硬盘显卡
办公投影打印传真
家电电视影院空调
游戏网游单机动漫
汽车新车购车试驾
下载驱动源码
学院开发设计
考试公务员高考考研
业界互联网通信探索
您现在的位置:天新网 > 考试 > 考研 > 考研指南 > 考研英语
2004考研英语知识运用模拟试题及答案(二)
http://www.21tx.com 2006年04月11日
The family is the center of most traditional Asians' lives. Many people worry about their families welfare, reputation, and honor. Asian families are often 1 , including several generations related by 2 or marriage living in the same home. An Asian person's misdeeds are not blamed just on the individual but also on the family ---including the dead 3 .
Traditional Chinese, among many other Asians, respect their elders and feel a deep sense of duty 4 them. Children repay their parents' 5 by being successful and supporting them in old age. This is accepted as a 6 part of life in China. 7 , taking care of the aged parents is often viewed as a tremendous 8 in the United States,swheresaging and family support are not 9 highly. 10 , in the youth -oriented United States, growing old is seen as a bad thing, and many old people do not receive respect.
  Pilipinos, the most Americanized of the Asians, are 11 extremely family-oriented. They are 12 to helping their children and will sacrifice GREatly for their children to get an education. 13 , the children are devoted to their parents, who often live nearby. Grown children who leave the country for economic reasons 14 send large parts of their income home to their parents.
  The Vietnamese family 15 people currently 16 as well as the spirits of the dead and of the as-yet unborn. Any 17 or actions are done from family considerations, not individual desires. People's behavior is fudged 18 whether it brings shame or pride to the family. The Vietnamese do not particularly believe in self-reliance; in this way, they are the 19 of people in the United States. Many Vietnamese think that their actions in this life will influence their 20 in the next life.
  1. A. enlarged B. extended C. expanded D. lengthened
  2 . A. history B. interaction C. blood D. bond
  3. A. pioneer B. settlers C. immigrant D. ancestors
  4. A. toward B. for C. of D. on
  5. A. contributions B. sufferings C. sacrifices D. tributes
  6. A. formal B. natural C. regular D. peculiar
  7. A. in comparison B. to the same extent C. in a way D. in contrast
  8. A. relief B. responsibility C. burden D. business
  9. A. rewarded B. honored C. regarded D. complimented
  10. A. in fact B. of course C. and yet D. as a result
  11. A. but B. further C. still D. only
  12. A. confined B. dedicated C. corresponded D. exposed
  13. A. in turn B. in exchange C. in vain D. in debt
  14. A. occasionally B. intentionally C. typically D. steadily
  15. A. insists on B. consists of C. persists in D. resists to
  16. A. living B. lively C. alive D. life
  17. A. incidences B. decisions C. accidents D. expedition
  18. A. on B. for C. by D. in
  19. A. counterpart B. opposite C. competitor D. opponent
  20. A. station B. status C. stature D. state
  参考答案:
  1.B 2.C 3.D 4.A 5.C 6.B 7.D 8.C 9.B 10.A
  11.C 12.B 13.A 14.C 15.B 16.C 17.B 18.A 19.B 20.B

上一篇: 考研英语——模拟试题[6]
下一篇: 研究生入学考试模拟英语试题[6]答案及解析

关于我们 | 联系我们 | 加入我们 | 广告服务 | 投诉意见 | 网站导航
Copyright © 2000-2011 21tx.com, All Rights Reserved.
晨新科技 版权所有 Created by TXSite.net